27 Haziran 2011 Pazartesi

Su Gibi

Galiba televizyonda izleyip zevk aldığım, güldüğüm, düşündüğüm, hayret edip şaşırdığım tek program bu. Her bir karesinde farklı ve güzel belki de acı bir detay var. Neresinden baktığınla ilgili bir durum. Bana göre en acı detayı felaket yalnız insanlar. Bildiğin gibi değil. Hepsinin gülüşleri acı. Bir çoğunun derdi evlenmek falan değil. Mesele onları öldüren yalnızlıklarını öldürmek. Birisinin ona sahip çıkması, dinlemesi, gülmesi, konuşabilmesi. Paylaşmak, yaşamak, mutlu olmak, mutlu etmek. En önemlisi sevmek ve sevilmek. Katılanların hepsi aç. Fakat sevgi ve ilgi açı. Ha evet şu nefret ettiğim sarışın kadın gibi para peşinde koşanlar var, yok değil. Bildiğin magazin dergilerinde, burç yorumlarında, ünlülerin magazin haberleri ve ilişkilerine göre yaşayan bir kadın. O değil bir sürü talip geliyor bu kadına. Bu duruma çok şaşırıyorum mesela. Bir gün kesin katılacağım ahahah. İlginç bir deneyim olur. Biraz önce anneme dedim ki;

- Su gibi başladı fox'u açın.

nasıl gülüyor, 'bizden daha çok izliyorsun' diyor.

''Ev yok, araba yok, bankada para yok, emekli değilim. İş yok, güç yok. Beni taşıyabilecek bir kadın arıyorum'' tadında, tatsızlığında ya da ciddiyetinde bir konuşma yapsam kaç kişi talip olur diye merak etmekteyim.

Bu programda en çok Devrim'i seviyorum. Devrim kim ve niye seviyorum sormayın ahaha izleyin ve öğrenin. Yok yok ona aşık falan değilim. Bir de şu mesele var ki katılanların hepsi olduğu gibi. Elbiseleri ve makyajı onu bunu çıkardın mı hepsi olduğu gibi. Yalan söyleseler bile, olmadıkları biri gibi davransalar bile anında belli oluyor bu. Durmuyor kendilerinden bir başkası gibi davranmak üzerlerinde, bir boy büyük geliyor çoğuna.

Geçen gün bir kadın katıldı programa. Şu güzellik denilen nanenin kriterlerini baz aldığında bir çok insana göre güzel değil. Yani ne mini etek, ne dekolte, ne gözleri, ne de uzun boyu. Hiçbir fiziki özelliği yok. Fakat bütün herkes bu kadına hayran oldu biliyor musun? Ben zaten konuşmalarını dinler dinlemez hayran oldum hahah. Çünkü ağzından çıkan tek kelime 'seviyorum' oldu. Adamın işini, evini, emeklilik durumunu, parasını, yazlığını, aylık maaşını hiçbir şeyini sormadı. Yani maddi olarak beklenti içinde değildi. Herkesin hayran olmasının tek sebebi ise; ''seviyorum, aşığım' diye açık açık dile getirmesiydi.

Su gibi'yi izliyorum, en azından gerçek. Gözyaşları, yalnızlıkları, terk edilişleri, aldatılışları, çektikleri acılar gerçek. Dizilerde yaşananlardan daha gerçek, en gerçek. Cuma günü sezon finali varmış ahaha. İçime bir hüzün çöktü şimdi. İzleyin, kaybettiklerinizin yanında bu programı izlerken kaybedeceğiniz vakit hiç kalır bence.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

maşallah çok güzel bir kadın.

S. P. dedi ki...

İşte bu yazımda bunu belirtmek istedim. Çok güzel bir kadın. Yalnız küpe olmamış di mi? hahah, ilahi ya.

Adsız dedi ki...

yok yok olmuş kardeşim küpesi,baksana şu güzelliğe,arabi bir yüzü var hanfendinin.

S. P. dedi ki...

Irk ya da herhangi bir şeyi aklıma getirip bakmadım, düşünmedim. Bendeki karşılığı çok başka hanfendinin. ;)

Adsız dedi ki...

allah yardımcın olsun işin zor :))

S. P. dedi ki...

Demek ki bakış açısı dedikleri şey hakikaten çok farklı ya da bakamayış açısı. :)

Kısaca

Fotoğrafım
Email: sivilpalyanco@gmail.com