23 Haziran 2011 Perşembe

Saçmalama

Gelmeyin üstüme sabah sabah 1,5 kilo fasulye kırdım. Kılıbık diyeni ıslak odunla kizil sakal kovalasın. En azından ondan yarım kilo az kırdım. Ben zaten şu hayatta bi tek fasulyeleri kırabildim. ahahah kaç kaç yine şiyire başladı. Hiç unutmam bir arkadaşım 'insan kocası' için aynen şunu demişti. Hatce okursan yandım; ''Benim kocam niye böyle romantik değil.'' O değil de en sevdiğim arkadaşlarım içinde ilk üçe oynar ama insanın tekidir. Böyle bir insanın defno gibi dünya güzeli bir varlığa sahip olması ilginç. Defno'nun hatrına katlanıyorum n'aparsın.

Gelelim konumuza yazmayacaktım ama yazayım, kenarda duruyordu vitrine alayım misafir geldiğinde çıkan yemek takımı gibi.

Evet konumuz  ekşi sözlük yazarlarının bir kısmı yaklaşık 50-100 kişinin ifadelerine başvurulması. Malum herkes bir şeylerin peşinde. Kimisi para, kimisi buddy, kimisi bilgi, kimisi dost, kimisi düşman. Yazarak istediğini kazanabilirsin. Öncedenmiş ne yazdığının öneminin olmaması. Öncedenmiş ''çok iyi bir kadın, kim istese veriyor'' diye yazabilmek bir ünlünün başlığının altına(Evet, halen duruyor mudur bilmem ama böyle entryler yazılıyormuş zamanında). Kimsenin umurunda değilmiş o zamanlar. Öncedenmiş 'yaran diyaloglar' (saatlerce okuduğumu bilirim) ne bileyim herhangi bir ülke hakkında bilgi almak, bir şeyler öğrenmek. Farklı bir tat yakalamak, merak edilen şey hakkında ilginç bir bilgi öğrenmek.

 Savcılık yazarların ifadesine başvurmuş, yazarların bilgilerini almış. Ekşi sözlük her zamanki gibi bu bilgileri paşa paşa vermiş. Ya ne yapacaktı? Ne yapmalıydı. Şunu yapmalıymış, yazarlara tek tek haber vermeliymiş, yazarlarının arkasında olmalıymış. Anlamadığım nokta şu. Sen yazdığın entrynin ne anlama geldiğini, geleceğini ucu ve yaptırımının kime dokunacağını bilmiyor muydun? Siz ne yazdığınızın farkında değil miydiniz? Ona buna, hakaret ederken sizin deyiminizle özgür düşüncenizi yazarken başınıza neler gelebileceğini tahmin etmiyor muydunuz? En önemlisi her yazdığın entrynin altında şu cümle at nalı gibi duruyor. Hiç mi okumadınız?
Yazılardan yazarları sorumludur.

Ne bileyim arkadaş, ben yazdığım şu abuk sabuk şiyirleri bile bir yakınıma okutturmuyorum, es kaza okuyan olursa ben yazmadım diyorum. Sen binlerce, milyonlarca insanın okuduğu okuyabileceği bir yerde alenen dalga geçiyorum, inanmıyorum, inanmadığım için istediğimi yazabilirim mantığıyla yazıyorsun ve sonra ağlıyorsun. ühü ühü ssg bizim bilgilerimiz savcılığa verdi, bizim yanımızda olmalıydı.

Arkadaş ekşi sözlük ticaret odasına kayıtlı, vergisini veren bir şirket. Bu ne demek, yani kâr gütmek amacıyla kurulmayan ama sonucunda napolyon gibi paraya yenik düşüp kâr amacı güden bir işyeri halinde geldi demek. Halen bunu anlamıyor insanlar. ssg'ye kanzuk'a bir dünya laflar hazırladılar. Greve gidenler oldu. Yazarlıklarını iptal edenler oldu (yazarlıklarını iptal edenler tek kelime bir şey demem) fakat ssg bir entry girdi ve herkes yine sus pus. Bak bu tarih önce, önümüzdeki pazartesi o entry en beğenilenlere girmezse ben de kırmızı burunlu palyaço'yum. Başka da bir şey bilmiyorum. ahah eğer ki girmezse en fazla mor burunlu palyaço olurum.

Ben buraya şimdi gerçek hayatta ya da kişi ve kurumlara söyleyemeyeceğim cümleleri yazarsam, ne olur? Derdim başa girer ya da başım derde girer, sonra yazdıklarım bir yerlere girer. Di mi bunun bilincinde olma, ondan sonra habire yaz. O değil en çok takıldığım nokta haha bak ateistlerden nefret ediyorum değil kesinlikle. Gelsin, istediği kadar konuşsun, istediğini söylesin, ateist olduğunu vs. bir dünya şey anlatsın. Kızmam, saygı duyar mıyım? Duymam, şarkı mı bu arkadaş. haha şaka bir yana umursamam yani. Demek istediğim benim uzaylı arkadaşlarım var değil. Herkesin kendi bileceği iş, kendi düşüncesi kendini bağlar. Kendi hür iradesi, aklı ve kalbi. İnan böyle düşünüyorum. Fakat bu Türk ateist arkadaşları anlamıyorum ben. Sadece müslümanlık, islamiyet ve Hz. Muhammed üçgeninde sürdürüyorlar ateistliklerini. Hristiyanlık, musevilik, budizm, hinduizm diğer dinler ile hiç ilgilenmiyorlar. Ne ayetleri bilirler, ne duaları bilirler, ne dalga geçecek ne de dalga geçerken hakaret edecek kadar bilgiye sahiptirler. En çok merak ettiğim budur.

Neyse ben aslında şu muhteşem şiirimle sizi başbaşa bırakıp fırına sıcacık ekmek almaya gideceğim. Daha kahvaltı edeceğim. Bugün hava güzel, İstanbul güzel. Günüme güzel başlattı bir güzel. ahahah.

Haydi güzel günler. :)

Söyleyemediklerimi sana biriktirdim
renk renk seni seviyorumlar
boy boy tebessümler
irili ufaklı kahkahalar
hepsinde bir sen var
sen birikiyorsun gün ve gün
her gün kalbime seni atıyorum
sana yüzümde gülüş diye
sakladığım bozuklukları biriktiriyorum
kocaman gülmek için sana
pek fazla sarılmıyorum sevdiklerime
sarılmayı bile özlemek için
sana özlemle sarılmak için
sarılmalar biriktiriyorum sana
kocaman sarılmak için
bahçeye tohumlar ekiyorum
rengarenk en sevdiğin renklerden
gül bahçesi güller biriktiriyorum sana
gül diye
anıları hep es geçiriyorum
sensiz bir tane bile anım olmamalı
sana şiirler biriktiriyorum
en sevdiğimiz şairden
daha önce hiç okumadığın
baskısı olmayan kitaplarından
okuduğun zaman şaşıp kalacağın
söyleyemediklerimi sana biriktiriyorum
onun içindir sana
ben seni özledim
çok az diyebiliyorum
halbuki seni çok özledim
gülüşlerini de özlemedim
tutuşamadığım elleriniyse hiç mi hiç
saçlarını unut gitsin
rüzgar tarıyordur ellerim yerine
kokusunu bile özlemedim
bütün özlemlerimi sana biriktirdim
söyleyemediklerimi sana biriktirdim
içimde her şey sen diye birikiyor
tek korkum
bir gün gözlerimden taşacak.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sözlüğe uzanan eller kırılsın, allahım konuyu biliyorsun, amin:))( sözlükten)

S. P. dedi ki...

haha, ne desem ki. Fasulyeler kırılsın, sabah sabah 1,5 kilo tazesinden fasulye kırdım toprak. Benim daha büyük sorunlarım var. :)
Ev palyaçosu olmak ne demek bilir misin?

Adsız dedi ki...

nasıl bilmem 15 senedir sarmısakları ben soyuyorum

S. P. dedi ki...

Ya bak gördün mü biz nelerle uğraşıyoruz. Hayat zor ve acımasız. Zalim, yalnız yaşanmıyor. Bir sarımsak soyucu, bir fasulye kırıcı lazım insana. :)

Adsız dedi ki...

ben moldovyalı hizmetçi düşünüyorum :))

Kısaca

Fotoğrafım
Email: sivilpalyanco@gmail.com