25 Mayıs 2011 Çarşamba

Tümünü Göster

Tümünü görebildiğiniz kaç kişi var hayatınızda. Size kaç kişi tümünü gösterebildi. Doğrusuyla, yanlışıyla, hatalarıyla, iyi ve kötü taraflarıyla kimi tam anlamıyla görebildiniz. Gördüğünüz, gördüğünüzün ne kadarıydı.
Bedenen değil, ruhen kaç kişinin ruhunu görebildiniz. Onlarca kişi girip çıkmış hayatınıza, hangisinin tenine
değil de tinine dokunabildiniz. Bu yüzden mi kayıplar, kaybedişler ya da kazanamayışlar. Kaç insan kaybettiniz, tümünü göremediğiniz için. Ya da kaç kişi kaybetti sizi, tümünüzü göremediği için.

Saklanmadan, saklamadan, susmadan, sonunu düşünmeden 'ben buyum' diyebildiniz mi?  Bak bu resim benim diyebildiniz mi. Geçmişte atılan yanlış fırça darbeleri , üstüne eklenen koyu renkler ve yanlış çizgiler hepsi bana ait diyebildiğiniz oldu mu? Her şeye rağmen bu resme bakınca beğenecek misin diye sorabildiniz mi? Duvarına asmasını isteye bildiniz mi ya da asabileceğine inandınız mı? Ona kendinizi anlatabildiniz mi? Anlamayacağını bile bildiğiniz halde  ya da anlam vermesini beklemeden, anlam verme ihtimalini hesaba katıp anlatmayı denediniz mi?

Ne kötü değil mi? Ne siz, ne biz, yani hepimiz aslında hiçbirimiz kimsenin tümünü göremiyoruz.
Kimse oluyor birer birer en yakınındakiler ve sen onlar için kimse oluyorsun. Bir yabancı oluyor bir anda, hiç beklemediğin bir zaman, yavaş yavaş uzaklaşıyor hayatından. Tanımak garip şey. Sana kendini anlatırken aslında anlattığı kendi mi yoksa görünen suretini mi anlatıyor sana, her zamanki gibi hatta senin yaptığın gibi görüneni anlatıyor. Görünmeyeni hep kendine saklıyor.

Galiba kimse tümünün görünmesini istemiyor. Ne dersin?

Bu yüzden mi çok az insan kendi olabiliyor. Herkesin gıptayla baktığı, hayatına ve yaptıklarına imrendiği bir kişi olabiliyor.

Kaç kişi 'kendini anlatır mısın' sorusunu duyunca kendini anlatıyor. Yoksa senin duymak istediklerini mi anlatıyor. Anlattığı kendi mi yoksa gördüğün mü? Sana gördüğünü anlatıyor uzun uzun.

Galiba tek sebep bu, tümünü göremediklerine tümünü göstermiyorsun, anlatmıyorsun, paylaşmıyorsun. Zaten tümünü gördüğün insan sayısı bir ya da iki kişi şu kısa hayatta ve sen sadece bu bir iki kişiye uzun duruyorsun.  Olabildiğince sen, olabildiğince ari duruyorsun karşısında.

Tümünü göster. Belki de bu yüzden seni daha çok severler.

Hiç yorum yok:

Kısaca

Fotoğrafım
Email: sivilpalyanco@gmail.com