30 Kasım 2010 Salı

Bir Dostu Olmalı İnsanın

Bir dostu olmalı insanın; çok uzaklarda bile olsa. bütün işini gücünü bırakıp her şeyin bir alo'ya baktığı. ilk uçağa atlamalı ya da ilk otobüse. geçtiği yollarda seni düşünmeli, onun için ne yapabilirim demeli. yanına geldiğinde sımsıkı sarılmalı, elleri gözlerine mendil olmalı, omzu yüzüne yastık olmalı, kendi dertlerini unutup senin derdini dert edinmeli.

En sevdiği şey seninle beraberken gülmek olmamalı. sen ağlıyorken ağlayabilmeli. hem de karşılıksız, sonucunda bir şey beklemeden senden bir şey ummadan yapmalı bunu. bir dostu olmalı insanın, bütün her şeyini paylaşabildiği. acısını, gözyaşını, mutluluğunu, en mutlu gününü, en mutsuz gününü, hayatını ortak ettiği bir dostu. aniden çıkıp gelmeli bir sabah neşe içinde günaydın diyerek ya da uykunun içine edip seni özledim demeli gecenin bir yarısı.

Aniden çalmalı telefonun, sen hayırdır ne oldu demeye kalmadan sesini duymak istedim, sesini özledim demeli. nasılsın derken bile içten sorduğunu anladığın. mutsuzken sen gülesin diye binbir türlü şaklabanlık yapmalı. sana tebessümlerin en güzeli ettirmek için. gülüşünü görmek için gülüşünü özledim demeli. bir dostu olmalı insanın; yanlışlarını yüzüne yüzüne vurduğu, hatalarını acıtarak söylediği. bazen seni pişman etmeli yaptığına, yanlışlarından dönmen için. sonunda teşekkürler diyebildiğin geç de olsa.

Bir dostu olmalı insanın; herkesin seni yapayalnız bıraktığı noktada çıkagelmeli. korkma ben varım, yanındayım artık, seni kimse üzemez dediği. duvarlara değil ona yasladığın sırtını. düştüğünde elini tutmalı, ayağa kaldırmalı, sarılmalı, seninle gülüp seninle ağlamalı, uğruna her şeyini feda edebilmeli.

''bir dostu olmalı insanın; yıllar sonra yaşlandığında arayıp naber moruk dediği.''

1 yorum:

Adsız dedi ki...

arada derede buluşup görüştüğümde yargılamadan dinleyen dinlediğim, zaman bitmeden söylemek istediklerimiz için konudan konuya atladığımız, çamura batmış olsam dahi güçlü olduğumu söyleyip bana gaz veren ben anlatırken ağlayan "dostum" var diyebiliyorum. bu güzel ve yazı için teşekkürler sivil palyanço(kızımın tabiriyle)

Kısaca

Fotoğrafım
Email: sivilpalyanco@gmail.com