1 Aralık 2013 Pazar

- en sevdiğin torunun benim di mi?

avucunu açıyor, kocaman parmaklarını gösteriyor.

+ anam, beş parmak birbirinden ayrılır mı hiç?
- olsun, sen en çok beni seviyorsun.

gülümsüyor, tüm yaşlı hınzır gülümseyişi ile. hepinizi aynı seviyorum deyip susuyor.
Ama gülümsemesi evet.

1 yıl oldu gideli. Ölüm ne çabuk geçiyor. Acısı ise her aklına geldiğinde kendini tazeliyor.
Olsun diyorum, tek bir şeye inanıyorum. Son anlarında  gülümsüyormuş hep.
O gittiği yerde mutlu ve huzurlu diyorum. Öyle temiz, saf kalpli bir kadının gideceği yer belli diyorum.
 Bak saflığa bak kalbindeki.

televizyon izliyoruz, bir yandan da yemek yiyoruz. ekrana bakıyor durup durup. yemek yerken çekiniyor.
kaşığı falan zorla ağzına götürüyor. ve bomba geliyor.

- anam, bunlar bizi görüyorlar mı?
 + yok anane yok, ye yemeğini ne görmesi.

biz haliyle onun o güzelliğine gülüyoruz. çok şey var aklıma gelen ama yeter.
Özledim sadece. bana sarıldığı gülümsemeyen fotoğrafı ve diğer gülümsediği fotoğraflara bakıyorum.

Hümeyra'nın şarkısı var ya; bütün özlediklerim benden ayrı yaşıyor. Bütün sevdiklerim benden ayrı yaşıyor.

İnan çok özledim. Ve aklıma ne geldi? Ben hesap kitap yapmadan, öyle tüm palyançoluğuma sevmiştim.
Bir çocuk kadar masum.

Kimi sevsem çekip gidiyor. 
Ondan sonra soruyorlar.
Niye birisini sevmiyorsun diye.
Onu gitmesi için mi seveyim?



8 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayat kisa. Yol uzun. Biraktigim yerde bulmak istememistim. Mujde okuyasim vardi. Cunku benim cok mujdem vardi, kursakta kaldi; internete tevbedeki haklilik bin kere daha ortaya cikti. Cok kisa bir zaman once. Birkac dakikada gelinen, cokturen ve "hakliymisim, hakliliga tukurdugumun dunyasinda" mirildanmasina yol acan bir nokta

Adsız dedi ki...

Malayaninin, yasaklar icinde beyhude gulmek icin ikinmalarin, hayatla ilgisiz yuzlerce insanin oda icinde sesinin olmadigi noktaya guvenmistim halbuki. Cunku en degerlileri soylemistim. 50 yil evli kalanlarin birbirine soylemedigi, "kankam" denilenlerin hic ilgilenmedigi, insanlarin yokmus gibi davrandigi seyleri soylemistim. "buraya gelmedik, buradan geciyoruz" demistim. Bu, hayatin sirriydi. Sir cunku hic konuslmuyor.

Adsız dedi ki...

Demek sir olmaktan bile cikmis. Hic ama hic oynatmadigina, kipirdatmadgina, yuze goze hayata isik getirmedigine gore, anlasildi; insanlar sirdaki gercegi, nurdaki sonsuzlugu, otelerin otesindekini bu kadar istemiyorsa, debelendigi camura asiktir

Adsız dedi ki...

Soyledigi seylere asik olsa, camurdan cikar. Soyledigine inansa camura girmez. Soylediginden korksa, camurun altindaki sonsuz kayba ayilir. Ama camura baglanmis. En muhim sirrini veriyorsun, en muhim sirri veriyorsun; o "camurda guzel muhabbet var" diyor. En yakinin addedilenle paylasmadigini paylasip bir soz veriyorsun; o "sozu gec, bugun yanima gel, sonrasini dusunmek istemiyorum, camurda topluca hep sizofreniz biz, iyiyiz" diyor. Uc gun camur, 4. Gun toprak, 5. Gun.azap. Hayat kisa yol uzun. Bazen hayat kisa, yol camur,

Adsız dedi ki...

Hedef karanlik. Bunu ummamistim. Sirri duyan kosup gelir sanmisim 4 duvar arasinda. 4 duvar arasi deryaymis da, kalabaliklar avuc ici kadarmis; sirlara bakan yok. Yanlis sanmisim. Daha sanmam. Letaif nedir? Bilmezsin. Cakra? Bilirsin. Cakra, sirra ait degil ya, camurici muhabbete dahildir. Camurici bu. Sevdiriyor kendini demek. 4duvar arasi ne iyiydi. Cakrali makrali bi seyler. Hayat. Mucadele suresi 9, bilinmez. İlk 11 ezbere. Camuricine selam.

S. P. dedi ki...

öyle güzeldi ki gece.

selamlar getirmiştim 4 duvar arasında en sevilene. ve sonra öğrendim ki; bütün selamlarımı alıyormuş,duyuyormuş beni, duyuruyorlarmış en sevilene. palyaço'nun selamı var diyorlarmış. tebessüm edip gülümsemiştim. okuyordum, okudukça mutlu oluyordum. 4 duvar arasında kalabalıklaşıyordum. sonra kendi kendime dedim ki; 'o da çok sevsin seni.' bana dediğin gibi. sen geldin aklıma, hiç gitmediğin aklımdan onca selamdan sonra. en sevilenin en sevdiğinin en sevdiği 4 kelimeyi söyledim defalarca. öylece uykuya dalmışım. aynı saatlerde. aynı saatlerde. bitirdin mi diye sormanı yeğlerdim, bitiriyorum az kaldı diye cevap vermeyi. fakat bittim. biten ben oldum sabahın köründe.

sonra. sonrası yok. sonrası hüzün. keşke yazdıklarımı değil de bildiğin içimi bilseydin, dinleseydin. peki bunlar ne diyeceksin. artık demezsin belki de. bilmeden kırmışım yine. keşke sorsaydın ne âlemdesin diye yazdıklarıma aldanmadan. tek cevabım var geçersiz olsa da. insanlardan uzaklaşıyordum. iki saatliğine olsa bile insanlardan kaçıyordum. kırıldım mı? keşke kırılsaydım, biliyorum, kırık olsa yaşayamazdım. ve şimdi ve sonra ve daha sonra ne yazsam boş, biliyorum. savunma değil. 'hak ver' ya da 'haklıyım' değil bu. sadece üzgünüm. bilesin diye.


sana
bana
üzgünüm.

üzdüm bizi.


hedef halen aynı.

Adsız dedi ki...

Uzul, uzul ki o ruh hastaligin sifa bulsun. Gercekten, kafa goz dalmalik kivama gelmissin. Sana karismak haddime degil. Farkli beklemisim iste sadece. Benim denyolugum. Ne diyeyim. Tam bir denyo oldum, bir hunim eksik. Bulusma sozu var. Satis yapmayalim.

S. P. dedi ki...

- Ben güzel miyim?

+ Evet ...

- Kafanı kırarım, kalbin güzel deme.

Hatırladın mı? Cümlemi bitirmeden vereceğim cevabı vermiştin. Ben o kalbe de akla da karıştım çoktan, bulandım bir kere. O debelenip durduğum çamurun içinde, ellerini uzatıp 'kalk' diyen, sen kaldın bir de Zeynebim. Denyoluksa eğer denyoluk benimkisi hem de dik alası. Yaptıklarımı, yapmadıklarımı en iyi bilen benim. İşte o üzüntünün bir parçası da bu. Beklediklerini de biliyorum. Farklı değil, olması gereken olduğunu da ve çok çok azını yapabildiğimi. Kendime, kendimden başkasının engel olmadığını.
Dayak? Sabahın köründe bin tane tokat yedim kalbime. Acısından daha çok düşündüğüm başka şeylerdi. Ama o güzel gecenin sabahına o tokatlarla uyanmak kötü oldu. Biliyorum sebeplerini, nedenlerini. Benim için atan çok çok az kalp var benimki haricinde. Bunun da bilincindeyim. Bir tanesi de bir tanesi işte.

İçimden hep bir şey/dilek/istek/dua ediyorum hep diliyorum.
İçime kalsın, içimde kalsın. Eğer bir gün olursa, ki inşaallah olur, üzülmekten değil de gülümseyerek mutluluktan ağlarız.

Asıl hadsizliği ne zaman yaparsın biliyor musun? Sustuğun zaman.
Çünkü başka akıllara, kalplere bulananam ben.

Gördün mü huniyi? Yazdıkça nasıl da belli ediyor rengini, tam deli penbesi.

Kısaca

Fotoğrafım
Email: sivilpalyanco@gmail.com