19 Ağustos 2013 Pazartesi

Sustum

2 yıl önce bir yerde 'Seni seviyorum' yazılmış.
Sevilen biraz önce okumuş,
Anlatamaz ne kadar dokunmuş.

Biraz önce bir şey daha dokunmuş. Bak istenilene bak.
Mehir olarak Nur'u ezberle demiş.
Gönülün aradığı bu.
Ama gönüller artık çok yüksek gönüllüler.
Gönül bulur mu o kadar alçağını?
İnşaallah.

Gidemedim aç kapa parantez.

Ne yapsan ne etsen dokunuyor kendine her şey. Susarak çok şey anlatasım var.
Sussam, anlattıklarımı anlar mısınız?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kendi capinda kalp ameliyati yapmaya calistigini anlamiyorsun degil mi sahiden? Sahiden cerrahlik hayaliyle yasayan bir bakkal olmayi mi sectin? İsin ehli var; cogu gitti, azi kaldi. Kalmasalar coker her yer. Gidenin topragi, kalanin yuzu eli opulecek. Gidene hep dua gonderilecek, kalanin kapisinda kole olunacak. Aska giden yol onun dostu. Ve bunca zaman; ameliyat yapmaya calisip, yapamayinca o gerzek kafiyelere sigindigin icin madalya takmayacaklar. Olecegiz-bunun gercek manasinda kafiye, kimse okuyamiyor. Agizda sakiz. Olecegiz, borcluyuz, kirliyiz, kibirliyiz, dirdirciyiz. Olecegiz. Evliyaullah olmez. Kafiye bu kisimdan baslar, pabucumun sairi. Siir goklerde. Kizdim ha tobe.

Adsız dedi ki...

Kirdigim icin ozur dilerim. Yorumlarimi silebilirsin. Bir daha yazmam zaten. Ozur dilerim.

S. P. dedi ki...

Asıl ne zaman kırılırım biliyor musun? Bir daha yazmadığında. Bana kimse 'Git' demiyor. 'Gel' diyor, hep gel dediler, boşlukları benimle doldurmak için. Doldurmak istemediğim boşluklar. Ve doldurmak istediğim boşlukları biliyorsun. Kırmıyorsun aksine bütünleştiriyorsun. Diyecek, verecek bir cevabım yoktu haklılığından. Bu yüzden bir cevap vermedim. Sustum, 'haklısın' der gibi. Bilirsin karşındaki insana verecek bir cevabın yoksa muhakkak haklıdır, haklısın. Evet pabuçların şairiyim. Ben bunu okurken gülümsedim bir suç işlemiş masum çocuk suratıyla, kırılmaktan ziyade. Dediğim gibi asıl yazmazsan kırılırım bir 'merhaba' da olsa yaz, kalbimin adsız yorumcusu.

Silecesin yılmaz'ı.
Silmecem yorumları. :)
Bana doğruyu anlatan, hatırlatan tek şey bunlar.

İşlerimi bitireyim, gidiyorum.

S. P. dedi ki...

Son bir cümle ekleyeceğim.

Eğer sana kırılırsam buradan ne çıkar biliyor musun? Bunca zaman seni hiç mi hiç anlamamışım sonucu.

Bana gerçeği hatırlatan üç şey var. Birincisi gittikçe beyazlayan saçlarım, (hani parayla adam tutup ona gerçeği her gün hatırlatsın diyen güzel insan gibi) ikincisi sen, son olarak en güzeli: düşünüp tutamadığım.

Lütfen, canın ne zaman isterse yaz.

Kısaca

Fotoğrafım
Email: sivilpalyanco@gmail.com